om oss
Scrapfabriken startades 2011 som en enskild firma med försäljning via både en eButik och en lagershop med lokalisering i Uddevalla centrum.
Lagershopen finner du på Gustaf Mattssons väg 2. Den ligger i de gula Mattssonbyggnaderna nere vid Kampenhof, Uddevalla. Håll utkik efter vår företagsflagga, så hittar du oss.

Vår kärnverksamhet är att tillhandahålla ett utbud av kvalitetsprodukter för scrapbooking, korttillverkning och allehanda papperspyssel. Scrapfabriken skall erbjuda ett sedvanligt basutbud av nya, trendiga, gamla, vanliga, men framför allt användbara produkter. Detta kompletteras med russinen som vi plockat ur kakan just för dig. Vi letar ständigt nya produkter, tillverkare och leverantörer. Scrapfabriken har som mål att hela tiden utveckla och förnya utbudet. Utbudet får aldrig stagnera hos Scrapfabriken, vi får aldrig slå oss till ro och vara ”nöjda”. Scrapfabriken kommer att erbjuda marknadsmässiga priser, korta leveranstider och högsta service.

Scrapfabriken kommer att tillhandahålla kurser inom scrapbooking. Dessa kommer att vara säsongs-bundna till höst och vår.
 
Som biverksamhet kan Scrapfabriken att erbjuda tjänster inom grafisk design, för tryck och skärm.

Jag som driver Scrapfabriken heter Helen Aldeborg, är 44 år gammal. Jag är ensamstående med en liten kille, Johan, på snart 10 år. Vi är bosatta i Uddevalla.
Jag är utbildad inom dekoration, reklam, kommunikation och webbdesign. Innan jag startade Scrapfabriken läste jag programmet ”Utveckling av eTjänster” vid Högskolan Dalarna på distans. Men min dröm om att starta en egen verksamhet var så stor att jag nu satsar helhjärtat på att ta en plats på scrapmarknaden.
 
Jag har alltid tecknat, ritat, målat med akvarell, gjort grattis- och julkort, fotograferat mm. Jag hörde talas om scrapbooking först när vår första butik öppnade här i Uddevalla. För att vara helt ärlig så gillade jag de mönstrade pappren, men tanken på att hålla på och dekorera foton var helt utesluten :)
-Foton skulle sitta snyggt uppradade i album utan krusidull som störde!det var min åsikt.
 
Min syster Monica, Maldis, började först med scrapbooking. Våren 2006 tog hon med mig på en träff här i Uddevalla. Jag hade inte med mig något att göra, så jag fick hjälpa henne att stansa lite med hennes Quickutz-handtag. Av någon outgrundlig tanke tyckte jag att det var kul, så jag köpte mitt eget handtag, ett alfabete och några figurstansar. Jag började kombinera ord och figurer och sålde detta på Tradera, då det just då inte fanns någon annan som gjorde likadant. Försäljningen gick bra och vinsten som gjordes satsades i nya stansar. Kanske har du köpt något av Hellenbell på Tradera? Då har du handlat av mig :)
 
Tanken på en egen verksamhet har funnits i bakhuvudet sedan jag arbetade på Duka i slutet på 90-talet. När jag började med scrapbooking och ur en avsaknad av utbud på den lokala marknaden har Scrapfabriken tagit form. Hösten 2010 anmälde jag mig till en Starta Eget-kurs hos NyföretagarCentrum Väst. Diskussioner med kursledare och kursdeltagare har slipat fram Scrapfabriken ur det råmaterial jag startade med.
 
Nu tar Scrapfabriken nästa steg; finna nya produkter som skapar dynamik i utbudet för att kunna etablera sig för en långvarig plats på marknaden.*Gäller inom Sverige, upp till 2 kg.


nytt i nutiken

3D 15x15 Canvas
3D 15x15 Canvas
 
49,00 KR
Antal 
Pouring Medium
Pouring Medium
 
169,00 KR
Antal 
CretaColor Vaxkritor
CretaColor Vaxkritor
 
109,00 KR
Antal 
Turquoise Green
Turquoise Green
 
169,00 KR
Antal 
Greenish Yellow
Greenish Yellow
 
169,00 KR
Antal 
Deep Gold
Deep Gold
 
179,00 KR
Antal 

 
 
 

 

 

Besöksadress:
Scrapfabriken
Gustaf Mattssons väg 2
451 50 UDDEVALLA

Momsreg:
SE730226486101
Vi har F-skattsedel
Telefon:
0522 - 26 60 49

E-post:
info@scrapfabriken.se
Bankgiro:
730-6558
svea ekonomi
 
All rights reserved © 2017